IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG обеща две премиери през 2020 г.

Компанията ще предложи версия Black Series за модела GT и хибридно GT 4-doors Coupe

Mercedes-AMG обеща две премиери през 2020 г.

Семейството спортни модели Mercedes-AMG GT ще получи две нови попълнения за края на 2020 г. Това ще са най-мощната версия Black Series за купето с две врати GT, както и плъг-ин хибриден вариант на четиривратото GT 4-doors Coupe, разкри пред изданието  Road & Track шефът на маркетинговия отдел на Mercedes-AMG - Майкъл Кнелер. 

Топ-менеджър отказа да посочи датите за излизане на двата нови автомобили, но все пак призна, че това ще стане преди края на 2020 г. Кнелер допълни, че GT Black Series ще се отличава по доработените двигател и шаси, както и по подобрената аеродинамика.

Впрочем, прототип на екстремното купе на няколко пъти в последно време беше засичан на "Нюрбугринг". Според последните информации, топ-версията на AMG GT ще получи форсиран 4,0-литров битурбо V8 мотор от семейството M177/M178, който ще развива 650 к.с. Така автомобилът ще може да се конкурира с Porsche 911.2 GT2 RS.

Mercedes-AMG GT 4-doors Coupe

Що се касае до хибридното GT с 4 врати, то също ще трябва да си съперничи с модел на Porsche - в случая с Panamera Turbo S E-Hybrid, която развива 680 к.с. Още през 2017 г. Mercedes-AMG представи концептептуален прототип (на втората снимка), който се задвижваше от бензинов двигател и електромотор със съвкупна мощност 805 к.с.

Очаква се, че новата версия на GT 4-doors Coupe ще бъде първият плъг-ин хибрид, който ще предложи компанията от Афартербах. Той ще получи индекс "73".
В момента най-мощната и най-бърза версия на Mercedes-AMG GT е GT R Pro (на първата снимка), чийто 4,0-литров V8 мотор развива 585 к.с. и 700 Нм. Този автомобил завъртя една обиколка на Северната дъга на "Нюрбургринг" за 7:04.63 минути. За сравнение, времето на Porsche 911.2 GT2 RS, което има 700 коня под капака, е 6:47.25 минути.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500