IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG One се оказва напълно безмислен

Хиперколата не дава нищо на автомобилната индустрия, категоричен е един от нейните създатели

Mercedes-AMG One се оказва напълно безмислен

Ако един автомобил е способен на егоизъм, то това важи с пълна сила за Mercedes-AMG. Още от раждането на идеята за нейното създаване тази хиперкола е завършен егоист, тъй като нейната поява не дава нико на автомобилната индустрия. Това беше признато дори от шефа на Mercedes-AMG - Тобиас Мьоерс.

След редица отлагани заради различни конструктивни проблеми и доработване на силовия агрегат стана ясно, че Mercedes-AMG One ще се появи на пазара през 2021 г. По това време трябва да влезе в сила и новият технически регламент за "24 часа на Льо Ман", което ще позволи на автомобила (по на теория) да участва в състезанието.

Mercedes-AMG One

Подобно нещо обаче е напълно безсмислено, призна Мьоерс в интервю за Top Gear. Според него процесът за изграждане на подобни автомобили (освен Mercedes-AMG One на същия принцип е направен и единственият му конкурент до момента Aston Martin Valkyrie) е много интересен, но от мащабните инвестиции в тези коли няма никакви изгода. Дори те да участват в състезания за издръжливост.

"Нито една от тези хиперколи няма да се опита да подобри рекорда за максимална скорост, поставен наскоро от Bugatti, тъй като за техните собственици е по-интересно как се държи на пътя автомобил с двигател от Формула 1 и не се интересуват от това какви рекорди може да постави тя. За класата на нашия автомобил достатъчно говорят феноменалните успехи, които отборът на Mercedes-AMG записа и продължава да постига тимът от Формула 1", обясни Мьоерс.

Mercedes-AMG One

Серийният One е продължение на концепта Project One, представен още през 2017 г. Силовият агрегат на хиперколата е изграден около 1,6-литров турбомотор от състезателния Mercedes F1, на който помагат няколко електромотора.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500