IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо логото на Porsche върху джантите е разположено странно

Логиката е долната част на щита да образува права линия с една от гайките и въздушния вентил

Защо логото на Porsche върху джантите е разположено странно

Всяка уважаваща себе си автомобилна компания си има куп дизайнери и определени правила за оформлението на шоурумите, интериорите и други дреболии. Служителите разполагат с писмени указания от десетки страници, че трябва да се съобразят и с най-малките детайли. Германската Porsche например, има на пръв поглед напълно незабележим начин за подравняване на капачките с логото на компанията върху джантите. Дори такава дреболия играе значителна роля сред германците при изграждането на композицията във всеки шоурум и при всяко представяне.

Porsche - капачка на джантите

Негласното правило откри един американски журналист по време на представянето в САЩ на първия електромобил на компанията - Taycan. Преди да снима модела, той завъртя капачката на джантата, която, според него била поставена накриво, за да стои "права" и фотото да стане "готино". Към него обаче веднага се приближи представител на компанията и го попита какво прави и защо.

Porsche - капачка на джантите

Оказа се, че Porsche си има строго определено правило за това как трябва да стои логото върху капачката на джантата. Долната част на щита задължително трябва да е обърната към една от гайките и въздушния вентил, така че да образуват права линия. Така че ако имате Porsche и след смяна на гумите забележите, че логото не е разположено правилно, вече знаете как да върнете вида на автомобила в "строгия" германски вид.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Тия па... ( преди 4 години )
    ...германецът може да ти накара реката да потече наобратно. (Ако не се връзва с дизайна на градината му, през която минава). Вие за капачки на джанти се дзверите
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Защото са германци и трябва да имат правило и логика във всичко, независимо колко е абсурдно понякога.
  • #1
    19 rate up comment 2 rate down comment
    R ( преди 4 години )
    Поредната нескопосана статия. Съдържанието, не отговаря на заглавието, разясняват как трябва да изглежда правилното поставяне на капачката, но не и ЗАЩО?