IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M все пак ще направи суперкола

Бававарският кокурент на Mercedes-AMG One ще бъде с електрическо задвижване

BMW M все пак ще направи суперкола

Подразделението BMW M в крайна сметка е решило да вземе пример от Mercedes-AMG и да разработи собствена супрекола, която няма да използва за основа сериен модел на марката.

В интервю за Auto Express шефът на BMW M - Маркус Флаш, беше категоричен, че пускането на пазара на нов М-флагман на баварската марка е отлична идея, която трябва да бъде реализирана. Той добави, че не е задължително новата суперкола да бъде със средно разположение на двигателя, както се очакваше, но във всички случаи тя ще се отделя от общата маса.

Флаш допълни, че бъдещият модел вероятно няма да прилича на концепта Vision M Next (на снимката). Той не пожела да коментира и възможността това да бъде кросоувър, но все пак призна, че във всички случаи автомобилът ще бъде електрифициран. Почти сигурно ще е с хибридно задвижване, като ще бъде показан най-рано през 2021 г.

"Това ще бъде автомобил за всеки ден, така че няма да е толкова безкомпромисен, колкото е Mercedes-AMG One", коментира загадъчно шефът на BMW M.

Снимка: BMW

0 от 500