IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Corsa ще е само електрическа

В Opel не предвиждат всъдеходна версия на модела

Следващата Corsa ще е само електрическа

Следващото шесто поколение на Opel Corsa вероятно ще бъде само електрическо, заяви пред Autocar шефът на Vauxhall Стивън Норман. Той беше категоричен, че моделът ще си остане хечбек и няма шанс да се появи във SUV-вариант.

Петата генерация на популярния автомобил, който в Европа се продава под марката Opel, а във Великобритания като Vauxhall, се появи по-рано тази години. Той се предлага в електрически вариант, който има пробег от 330 км с едно зареждане на батериите.

"Настъпващата електрификация ще направи автомобилите от сегментите B и A още по-предпочитани от клиентите. Затова и следващото поколение на Corsa ще е изцяло електрическо", коментира Норман.

Все пак той допълни, че преди това, трябва да бъде разрешен проблема с инфраструктурата за превозните средства на ток, особено в големите градове. Това се отнася най-вече за хората, обитаващи жилищни блокове, които трябва да получат възможност за лесно зареждане на своите електромобили. Норман вярва, че с помощта на властите напредъкът ще бъде забележим, като преломният момент в това отношение ще настъпи съвсем скоро.

Шефът на Vauxhall призна, че в Opel са били принудени да пуснат по-бързо на пазара новата Corsa, тъй като, ако компанията беше оставила в продажба четвъртото поколение на модела, е трябвало да плаща сериозно възнаграждение на GM. В крайна сметка нещата са решени  помощта на групата PSA, чиято платформа CMP е в основата на модела. На нея са изградени и новите Peugeot 208 и DS 3 Crossback.

Норман също така изключи възможността за появата на оф-роуд вариант на Corsa, както Ford направи с Fiesta Active. Според него, новата Mokka X ще бъде алтернативата за купувачите на Vauxhall и Opel, които търсят малък SUV.

Снимки: Opel

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    какво толкова - най-много да им намалеят продажбите на Корса... с 95%. Хората и инфраструктурата още не са готови за масови ел.коли. И все още ще се продават конвенционални.. Но Опел са решили да си подарят дела, в този сегмент, на конглокенцията - Фабия, Ибиза, Клио и компания..
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Електричките са все още лукс и предимно за хора които могат да си позволят 2-ра или 3-та кола. Отделно, че за мометна инфраструкрата е слаба, а ако всеки 3-и има, не ми се мисли къде и как ще се зареждат. Отделно, аз лично нямам желание колата да ми е като телефона, всеки ден на кабела. В момента като я заредя и следващите 850-900км не ги мисля (особено на дълъг път).
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И сега новите Кони на Хюндай с 250 реален градски пробег са повече от достатъчни за частни нужди. Аз ползвам такава служебна и за един работен се минават 150-170 км, за които колата стои само половин час на 50 киловатова колонка. Парното, музиката и фаровете ми смъкват пробега само с 10км. Иначе върви на нерез. 100 за около 8 сек., но 60 са за около 3 и като я смръщя, тракшъна свети постоянно, иначе с това предно не може да хване пътя.