IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ще покаже 8 електрически модела до 2021 г.

Електрифицирането на цялата гама на марката трябва да стане факт през 2024 г.

Opel ще покаже 8 електрически модела до 2021 г.

Германският автомобилен производител Opel обяви, че планира да представи 8 електрически модела до 2021 г. Решението на компанията е част от програмата „PACE!”, която представлява по-мащабно намерение за електрифициране на цялата гама на Opel до 2024 г.

Според Михаел Лошелер, изпълнителен директор на марката, бъдещите модели от тази програма ще бъдат показани скоро след новите Corsa-e и Grandland X Hybrid 4. Той добави, че планът за електрификация ще бъде ключов за придържане към бъдещите еконорми в Европа и че осъществяването на подобно решение е незаменима част от стремежа към по-малко замърсяващи автомобили. 

Първите два модела от мярката ще бъдат електрически версии на Vivaro и Mokka X. Подобен тип задвижване ще бъде използван и в Combo и Combo Life, а след това и за Zafira Life. Най-важният такъв модел обаче ще бъде следващото поколение на Astra.

Собственикът на Opel - групата PSA, също възнамерява да електрифицира голяма част от моделите на Peugeot, Citroen и DS, като това трябва да бъде факт до 2025 г. Не е изключено и всеки модел на френската компания, произведен след 2019 г. също да бъде напълно електрифициран или представен в хибридна версия.

Снимка: Opel

 

0 от 500