IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Протестът срещу името на Ford Mustang Mach-E набира скорост

Журналист пусна петиция за промяната, като тя вече е подписана от 4000 души

Протестът срещу името на Ford Mustang Mach-E набира скорост

Американският журналист Джими Дисмор, който е един от най-големите експерти по историята на Ford Mustang, пусна петиция с искане за премахване на емблемата и промяна на името на електрически кросоувър Mustang Mach-E. Според него, американският производител е допуснал "колосална грешка", тъй като концепцията на електромобила не отговаря на идеята на оригиналния модел.

Дисмор, който е автор на книга за историята на Mustang, получи огромна подкрепа от собственици на автомобила и от редица исторически клубове. Всички те критикуват компанията Ford за избора на име, като смятат, че това е обида за легендарния модел. Те настояват незабавно да бъде сменено логото, като до момента под петицията са се подписали близо 4000 души.

"Проблемът не е в електрификацията като такава, колкото в използването на името. То е създадено за пони-кар, който представлява концепция на купе със задно предаване, дълъг преден капак и 2+2 места в салона. Това не съответства на нито един кросоувър на пазара", обясни Дисмор.

На подобна критика Ford беше подложен и през 80-те години на миналия век, когато искаше да превърне Mustang в купе на базата на Mazda и с предно предаване. Тогава също се вдигна огромен шум и компанията се отказа от идеята си, а новият модел беше прекръстен на Probe.

Ford Mustang Mach-E е най-близкият (поне до момента) конкурент на Tesla Model Y. Електрическият кросоувър се задвижва от агрегати с мощност 255 или 332 к.с., като може да измине от 340 до 600 км с едно зареждане. Топ-версията Mustang Mach-E GT разполага с 459 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

Снимки: Ford

 

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Kunta Kinte ( преди 4 години )
    Пич,значи искаш 4000 човека зад тебе?? Ше издържиш ли?! :)))))))
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Още в статията тук "Ford представи електрическия си кросоувър" от 18.11.2019 г. се възмутих от този ход на компанията, но постът ми бе изтрит. Сега тези 4000 човека + чичо Дисмор да се наредят на опашка зад мен при мрънкането си...