IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota докара свой дизайнер до самоубийство

28-годишният японец бил постоянно унижаван и тормозен от шефа си

Toyota докара свой дизайнер до самоубийство

Японската автомобилна компания Toyota беше призната за виновна за самоубийството на един от своите служители през 2017 г. поради продължителния натиск от своя началник на работното място, съобщи обществената телевизия на страната.

До това заключение стигна специалната комисия за надзор на труда въз основа на резултатите от съответния одит. Установено е, че причина за самоубийството на 28-годишния служител, който работил като дизайнер в централата на компанията в Тойота (префектура Айчи), било постоянното словесно унижение и натиск от страна на един от шефовете му. Проверката на обстоятелствата на инцидента започна, след като роднините на починалия подадоха съответната молба.

"Отнасяме се отговорно и сериозно към решението на комисията и ще направим всичко необходимо, за да избегнем повтарянето на подобни инциденти в бъдеще", цитира телевизията представител на автомобилния производител. Компанията ще трябва да изплати обезщетение на близките на починалия, но размерът не се споменава.

0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ***, ако в Япония е капитализъм, то в Германия какво ли е? Жалко за младият човек, но заради смъртта му да падаш толкова ниско и да започваш да дрънкаш поредните си простотии не бива! Имай малко уважение, защото мога да ти кажа, че любимците ти с нафтовите печки са избили стотици хиляди, но за това нищо не казват нали. СЗО само констатира смъртта им и казва от какво са умрели. А и между другото подобен случай може да се случи навсякъде. Лоши шефовеи подчинен със слаби нерви има къде ли не
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Петко ( преди 4 години )
    Качеството изисква жертви,не казвам разбирасе,че подобна жертва е оправдана.Факт е обаче,че пт немалко време насам азиатските автомобили са по качествени от германските.Има куп класации в подкрепа на това.
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    без коментар... фенчетата я обяснете са как са високотехнологични тия полу диви самураи...