IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda обнови и европейския Civic

Оплаквания на клиенти върнаха бутоните и превключвателите в купето

Honda обнови и европейския Civic

Малко след като американската версия на Honda Civic беше обновена от японския производител, същото се случи и с европейкия вариант на модела. Леко е променена външността на автомобила, подобрено е качеството на материалите в салона, а виртуалните бутони и превключватели на мултимедията са заменени с механични.

Купувачите на Civic не бяха доволни от виртуалното управление на мултимедийната система, затова в Honda отново залагат на стандартни бутони и превключватели. Отляво на централния дисплей са се появили копчета за бърз достъп до навигацията и до телефона, променен е и блокът за управление на климатика. Материалите в салона са по-скъпи и съответно по-качествени, а срещу доплащане се предлага регулиране на шофьорската седалка в 8 направления.

Honda Civiv

Honda Civic е получила L-образни елементи над фаровете срещу мъгла, обновена е и светодиодната оптика, която се предлага във всички нива на оборудване. Предлагат се и нови джанти, в това числа 17-цолови Shark Grey. 

Гамата двигатели си остава същата, като в нея влизат 1,0-литров бензинов турбомотор (126 к.с. и 200 Нм), 1,4-литров VTEC Turbo (182 к.с. и 240 Нм) и дизелов 1.6 i-DTEC (120 к.с. и 300 Нм). Скоростните кутии са вариатор и 6-степенна механична.

Honda Civic

В Европа поръчки за обновения Civic започват да се приемат в средата на декември, а продажбите стартират през януари. За 2018 г. Honda продаде 42 256 бройки от модела на Стария континент, а за първите 9 месеца на 2019 г. резултатът е 29 972 автомобила. Лидерът по продажби в Европа - Volkswagen Golf, само за септември бе продаден в 32 333 бройки.

Снимки: Honda

0 от 500