IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Honda Jazz за Европа е само хибрид

Хечбекът получава бензинов двигател и два електромотора

Новата Honda Jazz за Европа е само хибрид

Компанията Honda показа на автосалона в Токио новото поколение на хечбека Jazz, което ще стъпи на пазара в Европа през 2020 г. Това е първият модел в европейската гама на марката, който получава нова емблема e:HEV. 

С нея ще бъдат обозначавани автомобилите на Honda с нова хибридна система. В нея влизат 1,5-литров бензинов двигател и два електромотора, чиято сумарна мощност не се разкрива. Това ще бъде единствената достъпна модификация за модела в Европа. 

Honda Jazz

Заедно със стандартния хечбек на пазара излиза и всъдеходна версия Jazz Crosstar, която се отличава по увеличение пътен просвет, различната решетка на радиатора, пластмасовите предпазители по праговете и калниците, както и по рейлинга върху покрива.

Сред другите новости за модела са усъвършенствана система Honda Sensing, която включва адаптивен круиз-контрол с асистент за движение в задръствания, и система да аварийно спиране, разпознаваща пешеходци и велосипедисти дори нощем. Jazz е получил и обновен комуникационен комплекс Honda Connect, с чиято помощ може да се управляват от смартфон някои от функциите на автомобила. Тя има директна връзка със спасителни служби при катастрофа.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    продажби ще си има, понеже таргет групата е жени :) а те гледат визия и удобства - не мотори. Иначе не бих си взел за градска лично такава.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако е стария мек хибрид по-добре да не си правят труда да го пущат, защото продажбите ще са никакви. Има защо да не го купуват. Просто, защото не става. Колата е добра, но хибридната им система е пълна трагедия. Имат възможност да направят добър хибрид, но защо не го правят не зная. Ако не им се инвестира в разработки да си купят патентите от Тойота и да действат, защото много взеха да изостават в модерните задвижвания. Само с добри двигатели и надеждност не става!
  • #10
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    а ти си състезател с тая хонда сега загрях преобуваш се докато караш ами вземи си една бегачка и и един бус да тръгва два часа преди теб и като изпилиш гумите сервизния бус те чака за 20 секунди смяна на гумите и газ
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    8-ми , няма да ги нося на битака ! Говоря за втория комплект гуми , че бяха в багажника! Но явно си кууууух като къртичина и не вдяваш нищо?
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    не ми стана ясно тия гуми на битака ли ще ги носиш
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ти ако мислиш, че Бай *** чете ревютата... Като гледам какво се кара по улиците съдя, че по-скоро Бай *** купува според това да се изфука най-ефектно пред квартала.
  • #6
    14 rate up comment 1 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    до 4 , никога не съм имал Хонда Джаз, но във всички ревюта ,които съм чел я определят като много фукционален автомобил, дори някъде казвах, че е най-малкия мини ван в света- с много пространство от вътре и различни места за поставяне на различни неща. Дори видях снимка ,на която в багажника бяха сложени 4-те гуми изправени и той може да се затвори. Друга кола от този клас дали има такива възможности?
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Джаза много здрав и практичен ама няма душа... този нов (или стар) хибрид дано променя нещо, но предните са спънати ама спънати...
  • #4
    0 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    на мен ми е интересна логиката на купувача на тези сапунерки да отидеш и да се изръсиш в автосалона за това мъниче един куфар с пари и да наказваш семейството си че и себе си тръгвайки към морето но явно на трудовите хора като им дават пари друго им вземат
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Страхотна кола. Може би заедно с Пандата 4х4 най-добрите в сегмента.