IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един производител оставя европейците без дизели

Honda обяви спиране на продажбите коли с този вид гориво през 2021 г.

Още един производител оставя европейците без дизели

Компанията Honda Motor Co Ltd официално обяви, че от 2021 г. няма да предлага дизелови автомобили на пазарите в Европа, тъй като ще насочи усилия към разработката на модели с електрически силови агрегати, съобщава агенция Reuters.

Решението на японците е част от новата стратегия, която предвижда компанията да електрифицира всички свои европейски автомобили до 2025 г. Този план е крачка към постигане на дългосрочната цел, която е през 2030 г. поне 2/3 от продажбите на нови коли на бранда да се падат на електромобилите.

Всъщност, Honda е поредният автомобилен производител, който започва постепенно отказване от двигателите с вътрешно горене за сметка на електрически силовия агрегати. Само преди дни концернът Daimler обяви, че прекратява разработката на нови ДВГ, тъй като се насочва към електрически технологии и разработка на акумулатори за електромобили.

По-рано подобни планове обявиха концернът Volkswagen, шведската компания Volvo, както и още някои производители.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дам ( преди 4 години )
    И аз съм на мнение, че Хонда никога, даже в ДНК-то им не са имали интерес към дизелочите.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    минаващ ( преди 4 години )
    Докато карам камион, ще си карам колата Астра 1,7 TD. Майната им на акумулаторни батерии, бензиностанции и пр.изпразни джобове мошеници.
  • #5
    12 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те по принцип никога не са искали да правят дизели и до последно отказваха да правят. Пазарат в Европа обаче на нафтовите печки толкова се разрастна, че и те се принудиха да разработят такъв. За първи път направиха дизел и удариха в земята всички останали уж с традиции в правенето им. после направиха втори дизел, който също е един от най-добрите и ефективни на пазара. Най-големият производител на ДВГ в света определено знае как се правят нещата. Поздравления за решението! Не на дизелите в света!
  • #4
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Плъховете първи напускат кораба....О..аха се голям страх олелел както винаги Конда кога и какво са направили със сърце????Кога някой чу Хонда да кажат НЕ ние ще направим еди си как не както всички останали страхливци.Там е тя на кучето опашката между краката когато се страхува!!!!
  • #3
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Zdravko306XSI ( преди 4 години )
    Праз голям. Аз карам Рено dci
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Оо нее!" - Никой в Европа
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво!