IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes спира разработката на двигатели с вътрешно горене

Целият концерн Daimler се насочва към електрифицираните агрегати

Mercedes спира разработката на двигатели с вътрешно горене

Концернът Daimler, част от който е и компанията Mercedes-Benz, спира разработката на нови двигатели с вътрешно горене и се концентрира върху електрическите технологии. Това разкри пред Auto Motor und Sport главният инженер на концерна Маркус Шефер.

По думите на специалиста, съвсем наскоро Daimler е пусна ново поколение 6-цилиндрови редови двигатели за редица модели, в това число Mercedes-Benz E-Class и S-Class. Те вероятно ще се окажат последни, тъй като в плановете на концерна не влиза разработката на нови двигатели с вътрешно горене.

"Бъдещето принадлежи на електрическите технологии и затова Daimler изцяло преминава на създаването на електромотори за своите следващи модели. Ще удвоим усилията си в тази посока", коментира Шефер, като все пак уточни, че е възможно след време приоритетите да се променят и концерна отново да се насочи към традиционните двигатели.

В същото време Mercedes постепенно се пренастройва към развитието на електрическата си стратегия. Вече беше представен електрическия кросоувър EQC (на снимките), а съвсем скоро предстои премиерата на още два модела на ток - хечбека EQB и представителния седан EQS. В концерна вече направиха още една стъпка в тази посока, като превърнаха производителя на малки градски автомобили Smart в изцяло електрически бранд.

Снимки: Mercedes-Benz

 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ton244 ( преди 4 години )
    Бъдещето. Ама сега и тук е настоящето. Тъй че Евро 6 и газ...
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    електрифициран ( преди 4 години )
    Глупости на таркалета. А защо не взимат под внимание и отделените при производството на автомобили с ДВГ вредни емисии. Аз си зареждам колата от фотоволтаици, кьде са вредните емисии????????
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Леко са позакъснели и ще трябва доста да наваксват. Все пак по-добре късно отколкото никога. А мастодонта ВАГ кога? Те продължават с поръчкови статии и все още искат да докажат, че дизелите им са по-екологични от електричките. Приятна игра им желая! Пак ще са както с помпа-дюзата и комънрейла. Цял свят развива едното, а те си развиват другото, докато чугунените им кратуни осъзнаят, че пак са на грешен път. Така и сега. Браво на МБ за решението!
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 4 години )
    Кви са тия глупости?
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Бъдещето принадлежи на електрическите технологии .... като все пак уточни, че е възможно след време приоритетите да се променят и концерна отново да се насочи към традиционните двигатели" С други думи ако бяха убедени досега ДВГ да е погребан и то от всички производители. И не е въпроса в петролни лобита (които лесно ще се превърнат в енергийни после)