IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как еволюира интериорът на Honda Civic

Поглед от шофьорското място върху промените през годините (ГАЛЕРИЯ)

Когато Honda Civic се появи на сцената през 1973 г., съмняваме се, че някой, дори шефовете на японската компания, би могъл да предположи колко голяма ще се окаже тази малка кола. Метафорично казано, разбира се, макар че моделът значително е нараснал по размери от онзи първи малък хечбек с пет врати. Това, което не се е променило през 46-годишния живот на Civic, е основната формула, която го прати на върха.

В какво се крие успехът му? В онези години един малък хечбек се смяташе за евтин автомобил. Под това се има предвид базовите евтини варианти на конкурентите - евтина сглобка и материали, жалки двигатели, никакви опции, въобще модели, чиято цена главоломно падаше още с появата им.

Honda обаче стъпи на пазара с не скъп, но не и "евтин" автомобил, с атрактивен и комфортен интериор, приятно изживяване зад кормилото и най-важното - качество и изключителна надеждност. Той беше толкова добър, че  САЩ например, успя да разбие доминацията на голямата тройка от Детройт в местната автомобилна индустрия. Сайтът Budget Direct ни показва как е еволюирал през годините салона на този легендарен модел, погледнат от шофьорското място.

Снимки: Budget Direct

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Японеца ( преди 4 години )
    Първа генерация бие всички
  • #5
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Хондьо ( преди 4 години )
    На всяка Хонда сърцето е двигателят, всичко друго е допълнение....Хондите не остаряват, те само стават по-бързи
  • #4
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Колко неразрушими 20г. сивика се движат по пътищата на София, примерно. Всеки ден карам, такава птица не съм виждал.
  • #3
    27 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сивика е много ергономичен и удобен за каране автомобил. Материалите вътре са с много добро качество и са изключително издръжливи за кола от този клас. Всеки може да отиде и да види Сивик на 20+ години по автокъщите, че вътре е все едно кола на няколко години. Няма протрито, обелено, улющено или нещо неработещо. Всичко е в топ състояние. Направено е наистина да бъде здраво и надеждно. За двигателите няма нужда да говорим. Всеки знае какво представляват. Неразрушими са, като колата!
  • #2
    25 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    5та и 6та генерация цепят с визия, характер и здравина. Неразрушими, бързи и икономични! Автомобили без алтернатива. Феноменално!
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 4 години )
    До 2000г. ми наресва, после става малко като другите с отвратително разположение на скоростния лост, но идеята да се нарисува еволюцията на дисайна е гениална и супер добре реализирана!