IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият SUV на Ford вече не е тайна

Вдъхновеният от Mustang модел ще се казва Mustang Mach-E

Електрическият SUV на Ford вече не е тайна

Новият електрически SUV на Ford вече бе загатван няколко пъти от компанията, обикновено със забележката, че е вдъхновен от Mustang. След като името Mach 1 бе отхвърлено, наскоро от официално съобщение стана ясно, че новият модел ще се нарича Mustang Mach-E.

Автомобилът ще бъде представен в неделя, 17-и ноември в Лос Анджелис. Разкриването ще бъде предавано на живо в Youtube, но в неудобно за България време – в 3 и 50 сутринта. Веднага след края му, около 4:30 българско време, автомобилът ще може да бъде резервиран – първо в САЩ. Цената на резервацията е 500 долара, които ще бъдат приспаднати при покупката.

Mustang

Очевидно Ford няма намерение да произведе много автомобили, особено от First Edition, който ще бъде с богато оборудване. Колко ще струва моделът ще стане ясно при разкриването му. Първо впечатление от дизайна дават изтеклите от сайта на компанията снимки.

В салона, подобно на Tesla Model X, е поставен голям монитор, с който вероятно ще бъдат командвани голям брой от функциите в автомобила.

Ford
Очевидно автомобилът ще бъде по-близък до SUV, отколкото до Mustang. Единственото видимо изключение ще останат задните светлини, разделени на три ленти. За техниката Ford също не казва много, освен това, че с едно зареждане ще бъдат изминавани 480 километра. Носят се слухове и за версия, която ще изминава 600 километра. Вероятно това ще бъде постигано с различни по големина акумулатори.

За задвижването на топ-версиите ще се грижат два електромотора – по един на всеки мост, което осигурява двойно предаване. Мощността на базовия вариант с един двигател ще бъде 225 к.с. 

Mustang

Снимки: Ford

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Отврат - оскверниха и тази икона с модерните забежки: SUV, електрокар, свързаност, автономност, "телевизори" в салона. Мириси казвам аз на таквъз един "Мустанг". :-(