IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи напълно електрически Mustang

Моделът разполага с уникална 800-волтова батерия

Ford представи напълно електрически Mustang

Една от първите премиери на откритото тази нощ в Лас Вегас изложение SEMA Show бе на американската компания Ford, която представи изцяло електрически Mustang Lithium EV. Неговата цел е да покаже, колко са сериозна намеренията на марката в областта на електрификацията.

Спортното купе е разработено съвместно с компанията Webasto, която е създала специално за него уникална 800-волтова батарея. Благодарение на нея, моторът на електромобила развива мощност от 900 к.с. Силовият агрегат работи с 6-степенна механична скоростна кутия. 


Още снимки - вижте в галерията.

Трябва да бъдат отбелязани още специалните акценти в син цвят по каросерията, различната решетка на радиатора, страничните сплитери от карбон и задният дифузьор за подобряване на аеродинамиката. Спортната кола е получила и 20-цолови джанти с гуми Michelin Pilot Sport 4S.

Интериорът на колата до голяма степен повтаря този на серийния Mustang. В него основна роля изпълнява големият сензорен екран с диагонал 10,4 инча, от който могат да се променят режимите на движение.

Снимки: Ford

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Момичето с БМВ-то ( преди 4 години )
    На този звяр не му трябва ток а 100 октанов бензин! *** такива ще съсипете колата с тия тоци.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Единствените електрички с батерии под предния капак са конверсиите (т.е. преправените), както е в този случай. На модерното ретро не му отива да е на ток. То е мислено с голяма предница за голям двигател.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    nobody ( преди 4 години )
    повечето батерийни пакове за електромобилите използват течно охлаждане (например Тесла) така че има голяма вероятност радиатора да е истински и да се ползва по предназначение
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Неук ( преди 4 години )
    Mistang - като в заглавието или Mustang като в текста?
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 4 години )
    Малко хора знаят, че и на повечето хибриди батерията е на същото място което е върховна инжинерна мисъл.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    fagfa ( преди 4 години )
    Супер! Най яко е радиаторната решетка...все едно имаш радиатор за охлаждане! гениално дизайнерско решение! И кой любител на електрическите коли ще си купи кола с радиаторни решетки и ауспуси ???
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Stang ( преди 4 години )
    Е, то тва не е правено от инженери, а от маркетинголози