IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните и най-ненадеждните автомобили в САЩ

Consumer Reports включи Tesla Model 3 и Model S сред колите, които препоръчва за закупуване

Най-надеждните и най-ненадеждните автомобили в САЩ

Американската агенция Consumer Reports публикува ежегодното си изследване на надеждността на автомобили. От него става ясно, че някои производители са повишили качеството на своите модели, а при други се случва тоно обратното.

Аутсайдерите в класирането от миналата година - Tesla Model 3 и Model S, този път получават оценка "препоръчваме" от експертите на организацията. Според главния директор на Consumer Reports - Джейк Фишер, Tesla Model 3 е сред най-активно развиваните модели в последно време и след като компанията Tesla е стабилизирала производството, качеството на електромобила е значително подобрено.

Consumer Reports

При най-надеждните марки лидер е Lexus, следван от Mazda, Toyota, Porsche, Genesis, Hyundai, Subaru, Dodge, Kia и MINI. Аутсайдери в класирането на производителите са Cadillac (последен), Alfa Romeo, Acura, Volkswagen и Jeep.

Volkswagen губи 9 места в сравнение с миналата година, тъй като два от новите му модели - Atlas и Tiguan, имаха доста проблеми. Последни по качество обаче се оказаха два автомобила на Chevrolet  - Colorado и Camaro (на снимката).

Топ 10 на най-надеждите автомобила за 2020 г. според Consumer Reports:

Mazda MX-5 Miata

Toyota Prius Prime

Toyota Prius

Lexus GX

Hyundai Kona

Mazda CX-3

Lexus NX

Toyota 4-Runner

Mazda CX-9

Lexus GS

Топ 10 на най-ненадеждните автомобила за 2020 г. според Consumer Reports:

Chevrolet Colorado/GMC Canyon (технически са еднакви)

Chevrolet Camaro

Jeep Wrangler

Alfa Romeo Giulia

Volkswagen Atlas

Volkswagen Tiguan

Acura MDX

Tesla Model X

Chrysler Pacifica

Chevrolet Traverse

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #7
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Е, това и децата го знаят.С японските коли(тези, които са произведени в Япония) е така, сменяш само консумативи и караш. Затова и практичните хора, които искат да си вършат работа ги предпочитат.
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Квоооо , ама как ( преди 4 години )
    Това подреждане е фак нюз достоен да измести от първото място онзи за стъпването на Луната. ВАГ , Волво , Жееп на последните места -новия световен заговор в действие.Тези да отворят който и да е бг-форум и да видят че е пълен с хора каращи "Голф"-ове милионници, който не сменят друго освен масло отвреме на време и гумите(защото ги задължават) .
  • #5
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 Европейците са шовинисти и тесногръди еснафи! Тях не ги вълнуват качествата на колата, а къде е произведена. Може да са абонати на сервиза, но немско да е примерно. Може по-скъпо и скапано да е, ама нали трябва да се покажем каква кола сме си купили. Хората, които разбират им се смеят и ги съжаляват, че са такива позьори, каращи немски "премиум" примерно. Хората в САЩ са ги превъзмогнали тези неща и не се срамуват да покажат, че и тяхното не е цвете за мирисане. Чакайте немец да го направи...
  • #4
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Къде е новината? Японците традиционно са окупирали първите места по качество, а кендзефите на ФВ са в дъното, където им е мястото.
  • #3
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Lexus винаги са правили най здравите и качествени коли. Още от самото създаване на марката през 1989г. до днес винаги са били в топ 10 по надеждност. А последните години правят направо страхотни коли. Учудващо е че не са популярни в Европа. Хибридните им системи са най добрите, атмосферните им V8 им са направо инженерни шедьоври, интериорите им нямат аналог. Всичките им коли са направени така че без проблем да изкарат много години и много километри.
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Там нямат ли си АутоБилд да им обяснява, че Фолк с Ваген са много убави коли, а така да ги слагат в дъното по качество. Според форумната *** това е заговор срещу любимците му. Дизелгейт също беше заговор. Даже и извънземните бяха замесени. Ех, как си нямат АутоБилд тези "заблудени" американци, за да разберат "истината"...
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Дифорс ( преди 4 години )
    Нищо ново под слънцето.