IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата суперкола на McLaren струва 1,69 млн. долара и няма нито едно стъкло

Това не пречи на комфорта на возещите се в Elva, категорични са от британската компания

Новата суперкола на McLaren струва 1,69 млн. долара и няма нито едно стъкло

Британският автомобилен производител McLaren представи новата си суперкола Elva, която е създадена в чест на модел от 60-те години. Той носи същото име, но има добавка M1A. Стартовата цена на новата кола е 1,69 млн. щатски долара.

Любопитно е, че за тези пари се продава кола без прозорци и челно стъкло, които да защитават возещите се от вятър и дъжд. В McLaren смятат, че това няма да се отрази на шофьора и спътника му, тъй като те за заключени в аеродинамичен "мехур". Така въздухът преминава през носа на колата и нейните вентилационни отвори, разположени в зоната на пътника. С помощта на активен дефлектор, който насочва въздуха, струята минават край возещите с в колата и не ги засяга.

McLaren Elva

Звучи доста добре, но едва ли някой ще повярва, че човек ще може да се вози комфортно в автомобил бе покрив, който може да развие 200 км/ч от място за 6,7 секунди. Това се постига с помощта а 4,0-литров V8 двигател с две турбини, който е свързан със 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Продажбите на McLaren Elva стартират през 2020 г., като суперколата ще излезе в ограничен тираж от 399 бройки.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: McLaren

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В McLaren смятат, че това няма да се отрази на шофьора и спътника му, тъй като те за заключени в аеродинамичен "мехур". Да, това е така, но само ако автомобилът се движи над определена минимална скорост, която не винаги е възможно да се поддържа, особено в градски условия.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Клиент ( преди 4 години )
    А когато спрем на светофар, чадър ли ще трябва да разтваряме?
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А къде ще си залепя гражданската и ГТП-то?