IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Щатите електромобилите задминаха колите с механични скорости

Дялът на автомобилите с ръчни предавки през 2019 спадна до 1,1%

В Щатите електромобилите задминаха колите с механични скорости

Популярността на електромобилите наистина раста стремително, показват данни на агенция J.D. Power. Според тях, през третото тримесечие на 2019 г. дялът на новите автомобили с електрически двигатели в САЩ е 1,9%, а този на стандартните модели с механични скорости е 1,1%.

Експертите от агенцията смятат, че това се дължи на прекратяването на производството на много малолитражни модели, които заради постигане на по-ниска цена бяха оборудвани именно с механични скорости.

Така, само за 10 години след излизането си пазара електромобилите задминават машините с "ръчка" поне в Щатите. Дори фактът, че бъдещите Aston Martin Vanquish, BMW M3 и BMW M4 ще получат механични скоростни кутии, не може да промени положението на пазара, особено в САЩ, където автоматикът е на почит от доста време.

Лидер по продажба на автомобили с механични скорост в САЩ е град Ел Пасо (Тексас), който се намира в близост до Мексико. Там 6,09% от купувачите на нови леки коли избират модификации с 3 педала.

Снимка: Porsche

 

0 от 500