IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия можеш да караш суперкола без книжка

Местна компания предлага любопитна услуга за автомобил под наем

В Англия можеш да караш суперкола без книжка

Британската компания компания TrackDays предлага спортни коли под наем, като услугата е достъпна както в класически си вид, така и като даване на автомобила под аренда за управляване на писта. Фирмата стартира нова програма, като позволява нейните коли да се карат и от хора без шофьорски книжка, стига те да са навършили 17 години.

Услугата обаче е достъпна само за каране на затворена писта, като в автомобила задължително трябва да има и инструктор от фирмата. В автопарка на компания има Aston Martin Vantage, Lamborghini Gallardo, Ferrari California или F430, Audi R8, Chevrolet Camaro, Lotus Exige 350S, Lotus Elise, Porsche Boxster или 911 Turbo, Jaguar F-Type R, BMW i8, Nissan GT-R и Subaru Impreza WRX STI.

TrackDays

Наемът на една кола струва 49 паунда на обиколка с дължина 4,8 км. Клиентът може да наеме 2 автомобила за 95 паунда, а най-скъпият пакет е за 10 автомобила и струва 409 паунда. Като бонус за клиентите на най-скъпата услуга получават няколко обиколки на пистата в качеството си на пътник в Lotus Elise, управляван от професионален пилот.

Защо обаче се прави всичко това? Идеята на TrackDays е да помогне на повече хора да вземат шофьорска книжка, след като властите във Великобритания затегнаха значително правилата за това. Оказва се, че за тази година успешно шофьорските курсове са завършени от едва от 45,8% от кандидатите.

Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    в българия можеш да караш трошляк също без книжка без да можеш да пишеш или да четеш книжката не кара
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "...шофьорските глоксове са завършени от едва от 45,8% от кандидатите..." За разлика от тук, където при 100 явили се раздават 110 книжки