IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отчете ръст на печалбата с 33%

Най-голям дял от продажбите за третото тримесечие се пада на SUV-моделите

BMW отчете ръст на печалбата с 33%

Германският производител BMW отбеляза ръст на печалбата за третото тримесечие, като това е факт след назначението на Оливер Ципсе за главен изпълнителен директор преди 4 месеца.

Нарастването на печалбата с 33% се дължи главно на засилените продажби на SUV-модели на компанията, както и отсъствието на някои негативни фактори, които доведоха до спад година по-рано, съобщава Reuters. Продажбите на автомобили за тримесечието са нараснали с 3,6%, като само за септември на пазара в Китай те са се увеличили с 5,8%.

От BMW посочват, че очакваната печалбата за конкретния период преди лихви и данъци е била на стойност 2,16 млрд. евро. Оказва се, че приходите надвишават тази стойност, като резултатът се равнява на 2,29 млрд. За сравнение, печалба за предишното тримесечие е 1,72 млрд. Що се отнася до моделите, които се продават най-много, то това са X3 и X4.

Въпреки положителният резултат, компанията очаква, че ще има вероятност да последва спад в печалбите. Марката предвижда, че търсенето на електрически превозни средства ще се удвои до 2021 г., а печалбите от тях ще нарастват с 30% годишно за следващите 6 години.

Снимка: BMW

 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Стъкмистика ( преди 4 години )
    Нов шеф - нови "печалби"!
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Еми нормално най-продавания Х3 мина по продажби 3та серия, Х1 също има повече продажби от 1ва серия, предполагам само Х5 още е далеч назад от 5та заради по-голямата разлика в цената и разхода
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    345678 ( преди 4 години )
    Всички *** и се вайкат, че имало глобално затопляне, пардон "климатични промени", обаче после всички търчат и си купуват СУВ-ове. Е, няма такава шизофрения...
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    С няколко % ръст на продажбите, но с 33 ръст на печалбата няма как да се получи от продажбата на коли. Чисто и просто сервизите им не могат да насмогнат на ремонтите и резервните части вървят, като топъл хляб. И това не е само при БМВ, а и при ВАГ, най-вече.