IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW все пак ще продължи да произвежда i3

Това обеща новият изпълнителен директор на компанията

BMW все пак ще продължи да произвежда i3

През последните години имаше много противоречиви съобщения за бъдещето на i3. Според слуховете, i3 и X1 по същество ще се слеят в един напълно нов електромобил. Освен това се знае, BMW i3 няма да има пряк наследник, както отговорните лица на баварската компания казаха няколко пъти (по-специално, Питер Нота, член на борда на директорите, в интервю за Financial Times през септември).

Сега изглежда, феновете най-накрая имат представа къде BMW отива заедно с i3, и тя дойде от не кой да е, а от новия изпълнителен директор на компанията Оливер Ципсе. В интервю за вестник Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, той заяви, че i3 ще продължи да се развива. "i3 ще продължи да се произвежда, в това няма никакво съмнение. Този автомобил днес вече е икона", каза шефът на баварската компания.

BMW i3

Не е ясно колко точно BMW планира да продължи производството на i3, но се предполага, че ще е още 3-4 години. Знае се, че електрическият автомобил ще получи още едно обновяване на батерията, което вероятно ще се случи през 2021 г. Ако пробегът успее да достигне 350 км по цикъла WLTP (сега той е 310 км), без цената на модела да се увеличи, това ще бъде много добро предложение на пазара.

0 от 500