IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще предложи и гигантско крос-купе X8

Проектът вече е одобрен от ръководството на баварския концерн

BMW ще предложи и гигантско крос-купе X8

Влечението на BMW към гигантските форми, което засега се изразява в експерименти с решетката на радиатора, набира обороти. Според последните сведения, гамата баварски всъдеходи ще бъде попълнена с огромно крос-купе с размерите на всъдехода X7.

По информация на BMW Blog, в Мюнхен вече са започнали работа над бъдещия модел. Той ще се казва X8, като ръководството на германския производител е дало "зелена светлина" на проекта и автомобилът ще бъде представен в края на 2020 г., а продажбите му ще стартират през 2021 г. 

Все пак, не е изключено, да става дума за концептуална разработка, която да се превърне в сериен вариант на по-късен етап. Със сигурност обаче, бъдещото X7 ще използва базата и агрегатите на сегашното X7. Това означава, че под капака на огромното крос-купе ще бъде поставен 4,4-литровият V8 двигател на баварците.

Няма да се мине и без M-версия на модела с мотор от спортния седан M5, който развива 600 к.с. Не бива да се изключва и възможността за вариант с V12 двигателя, който сега се поставя на топ-версията на 7-Series - M760 Li.

Снимки: BMWBlog

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами качвал съм се и съм карал. То пък това да не е шоколадово яйце в кореком? Просто не е нещо особено. Яките, особени БМВ-та са третата серия преди обновяването през 2014. От там нататък всичко е правено за баби и дядовци в Китай. Има ОЧЕИЗВАДНА разлика в пътното поведение и липсата на директност и кеф.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Със още по грозна маска ...
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    БМВ ( преди 4 години )
    X7 е голямо X5 значи X8 ще е голямо X6 ;)
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не съм чувал някой да се оплаче от Х6, напротив. Има х6 вече много стари качи се и карай една вместо да гледаш телевизора какво ти казва.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Че те клиентите, ако мислиш, че ги интересува какво ще е под ламарините. Вчера чета някакво ревю в Топ Гиър на някаква модификация на Х6 и коментарът беше Ще мразите всяка минута, карайки колата, въпреки че е бърза.
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    При положение че имат х7, х8 ще е само смяна на ламарините в задната част. Всичко друго ще е еднакво не е някаква изненада