IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американска фирма създаде поредното си уникално Porsche 356

Двигателят на Transitional Speedster е 2,4-литров с мощност от 205 коня

Американска фирма създаде поредното си уникално Porsche 356

След първия по рода си проект на Emory Motorsports, базиран на Porsche 911, американската компания се върна към добрия стар 356-и. Новият проект се нарича Transitional Speedster.

Може и да не изглежда очевидно, но този автомобил някога е бил купе. Тя трябвало бавно да умре на едно сметище, тъй като покривът й бил сериозно повреден при катастрофа, което направило колата неизползваема. За щастие, Род Емъри спаси Porsche и го превърна в отличен Speedster. Уникаленият Transitional е създаден да се наслаждава на слънцето по американските брегове.

Porsche 356 Transitional Speedster by Emory

Сред основните характеристики на екстериора са обтекателите зад облегалките за главите, ръчно нарисуваният Пегас на предните крила и гърловината за къстъм резервоара, който има обем от 68 литра. Цветът на този необикновен автомобил е Aquamarine металик.

По големия резервоар за гориво може да се досетите, че автомобилът се задвижва от нещо много по-мощно от оригиналния 1,6-литров двигател. Така си е! На задния мост е разположен 2,4-литров боксерен с мощност от 205 конски сили с карбуратори Weber 48 IDA. Патентованият двигател Emory-Rothsport Outlaw-4 работи в съчетание с алуминиева 4-степенна ръчна трансмисия. Като се има предвид, че автомобилът тежи само 839 кг, можем да си представим какви са неговите динамични характеристики.

Модифицираното задно окачване е получило регулируеми амортисьори Koni и чифт стабилизатори, ограничаващи накланянето на колата. Освен това са монтирани персонализирани спирачни дискове и спирачни апарати. 15-инчовите джанти Tecnomagnesio пък са "обути" с гуми Dunlop SP 5000.

Интериорът на Porsche 356 Transitional Speedster е останал приятен и функционален. Тук най-голямо внимание заслужава да се обърне на волана Derrington и на червената кожена тапицерия Hydes.

Снимки: Emory Motorsports

Още снимки: в галерията по-горе

0 от 500