IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три двигателя за новата Skoda Octavia

Най-мощният ще е 2-литров турбо дизел с 200 коня, ще има и хибридна версия

Три двигателя за новата Skoda Octavia

Чешкият автомобилен производител Skoda публикува в интернет първите официални снимки на новото поколение на Octavia в комби версията. Колата е скрита под сериозен камуфлаж, но някои детайли все пак може да бъдат забелязани. Лифтбек версията на бестселъра ще бъде пуснат няколко седмици по-късно след появата на комбито.

Фаровете със спорен дизайн ще бъдат заменени от предна оптика в общ корпус. В най-високото оборудване автомобилът ще получи матрични LED фарове, които ще могат да поздравяват собственика с чрез анимация. На покрива са монтирани модернизирани релси, а джантите са 19-инчови.

Поради увеличаването на габаритите, в салона вече има повече място. Твърди се, че пътниците на задния ред ще получат допълнителни 78 мм за краката. Освен това има нов многофункционален волан с две спици, 10-инчов цифров приборен панел и проекционен дисплей, модифицирани седалки с функции за отопление, вентилация и масаж, както и голям сензорен екран на мултимедийната система.

Новата Skoda Octavia

Моделът няма традиционен лост за скоростната кутия, заменен е от малък превключвател за избор на режима на шофиране и електрическа ръчна спирачка. В допълнение, автомобилът е получил широка гама от най-новите електронни системи за сигурност. Като асистент за маневриране в случай на откриване на пешеходци, предупреждение за приближаване на превозни средства отзад при излизане от автомобила или аварийно спиране при спешни случаи.

Моделната гама включва бензинови и дизелови турбо двигатели, както и хибридна модификация с 1,5-литров бензинов двигател с мощност от 150 конски сили, 48-волтов стартов генератор и литиево-йонна батерия.

Базовият двигател ще е 1-литровият TSI с мощност 110 коня, ще има и 2-литров със 190 к.с. Двулитровият турбо дизел ще се предлага с две мощности - 115 или 200 к.с. Всички ще се комбинират с 6-степенна ръчна или 7-степенна роботизирана трансмисия DSG с електронно управление. Базовата версия ще е със задвижване на предните колела, а срещу допълнително заплащане ще се предлага и 4х4.

Официалният дебют на новата Skoda Octavia ще се състои на 11 ноември, а продажбите на модела в нива на оборудване Active, Ambition и Style на европейските пазари ще започнат преди края на 2019 г. През 2020 г. на пазара ще се появят версиите Scout и RS.

Снимки: Skoda

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    какво още я маскират тая напомпана Скала - видяхме я вече. Нищо ново при двигателите ако се гледа какво има във по-широкото ваг семейство. "Поради увеличаването на габаритите.." тука вече ме заинтересуваха. Май подминаха и D-segment-a с габаритите и шасито от C-segment.