IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новия компактен SUV на Toyota

Заради дизайна си моделът беше определен като "бейби RAV4"

Първи снимки на новия компактен SUV на Toyota

Първи снимки на компактния и достъпен като цена кросоувър на Toyota се появиха в интернет. Той ще се казва Raize, като е предназначен за пазарите в Азия и Южна Америка, а официалната му премиера ще се състои на 5 ноември 2019 г.

В някои държави Raize ще се превърне в приемник на Toyota Rush, който се продаваше до 2016 г. В гамата на японския производител новият SUV ще се настани под по-големия  CH-R. А ако се съди по снимките, дизайнът на екстериора на автомобила е в стила на предишното поколение на RAV4.

Toyota Raize

Задвижването на Raize е поверено на бензинов турбомотор с 3 цилиндъра и обем 1,0 литър. Той развива 98 к.с. и 140 Нм, като се съчетава с механична скороста кутия или вариатор. Задвижването е към предната ос, но системата 4х4 е достъпна срещу доплащане. Същите агрегати използва и кросоуърът Daihatsu Rocky (на долната снимка), представен преди няколко дни на автосалона в Токио.

Daihatsu Rocky

Rocky и Raize са изградени на платформата DNGA, като единствената разлика между тях е в оформлението на предната част. При модела на Toyota решетка на радиатора е по-голяма, а фаровете срещу мъгла са с друга форма. Габаритите на двата кросоувъра са еднакви, като дължината им е 3995 мм, а разстоянието между двете оси е 2525 мм.

Снимки: Motor

 

0 от 500