IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari работи над революционен V12 двигател

Моторът ще може да преминава в режим на ниски вредни емисии

Ferrari работи над революционен V12 двигател

Ferrari е на път да върне надеждата на любителите на суперколи, които са недоволни от масовото преминаване на тези модели към хибридно или изцяло електрическо задвижване. Това става ясно от документ, публикуван от патентното ведомство на САЩ.

От скиците става ясно, че инженерите на италианската компания продължават да работят над високопроизводителни V12 двигатели. Едновременно с това във Ferrari са създали и технология, която позволява намаляване на вредните емисии при този тип мотори, без това да се отразява на тяхната мощност.

Ferrari V12

Новият V12 мотор на марката ще използва схема, в която са вградени две системи за възпламеняване на горивото. Първата предполага впръскване на малко количество бензин непосредствено преди запалването на свещта. Така се увеличава въздушният поток, преминаващ през горивната камера и получената смес от въздух и гориво се нагрява по-бързо. На свой ред това осигурява по-ефективно загряване на двигателя след стартиране, както и намаляване на вредните емисии.

Пред основната горивна камера на двигателя ще бъде поставена още една такава със собствена свещ. При нормално шофиране част от въздушно-горивната смес ще попада именно в тази предварителна камера, като това ще повишава ефективността на мотора. А свещта в основната камера ще сработва при стартиране на двигателя или при работа на по-ниски обороти.

Снимка: Ferrari


 

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Простофен ( преди 4 години )
    То е ясно , че технологиите идват до "простолюдието" в доста по късен етап .... Примерно GPS , до колкото ми е известно военните са го използвали през 80 те години, а кога дойде при нас ? в средата на 2000та година
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Моят Меган 1,4 инжекция (2001) използва такава технология.
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    При двигателите с вътрено горене отдавна няма нови технологии! Всички "съвременни" "иновации" по ДВГ са измислени още през 60-те и 70-те и 80-те години на миналия век от военните и самолетните производства. После през 90-те години много от тези разработки бяха внедрено във Формула 1.И чак сега след толкова много години продължават да ни пробутват разни стари неща като нови и лъжат че сега са ги изобретили.ДВГ е изчерпана концепция и няма къде повече да се развива!
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    старатехнология от формула едно в масово производство PRE-CHAMBER TECHNOLOGY