IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari за 150 000 долара - забравете!

От Маранело отхвърлиха вариант за възраждане на модела Dino

Ferrari за 150 000 долара - забравете!

Слуховете за предстоящо възраждане на Ferrari Dino като най-достъпния модел на италианската марка вървят от доста време, но сега те бяха опровергани от финансовия директор на компанията Енрико Галера. Той беше категоричен, че производителят от Маранело нямат намерение да прави суперкола, с която да угоди на такива клиенти, които искат да п,итежават Ferrari, но нямат необходиите средства.

Досега се предолагаше, че компанията работи над суперкола, която ще получи 2,9-литровия V6 двигател с две турбини, поставян на моделите на Alfa Romeo. Предвиждаше се, че такова Ferrari ще струва около 150 000 долара, което ще го направи най-достъпното в гамата на марката.

Ferrari

Пред британското издание Autocar Галера заяви, че компанията действително ще промени позиционирането си на пазара, но това ще стане с навлизането в нов сегмент - този на кросоувърите. Първият такъв модел на Ferrari засега е известен под името Purosangue и ще се появи на пазара през 2022 г., което означава, че марката има още време, за да се приспособи към промените.

Бъдещият крооувър е далеч по-оправдан икономически проект, отколкото достъпна суперкола. Примери за това има много - например, Lamborghini Urus е най-продаваният модел на марката, като за първата половина от 2019 г. от него на пазара са реализирани 2693 бройки срещу 1211 суперколи Huracan и 649 Aventador. А почти половината продажби на Bemtley за същия период се падат на кросоувъра Bentayga.

Снимки: MalteseDesign

0 от 500