IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заради всъдеход Ferrari разделя гамата си на две

Моделите на марката преминават на изцяло нови платформи

Заради всъдеход Ferrari разделя гамата си на две

Компанията Ferrari вече работи усилено над първи си всъдеход, заради който ще поеме напълно нов път на развитие и това съответно ще доведе до големи промени в предлаганата гама модели, съобщава Carsweek.

Премиерата на Purosangue, както ще се казва SUV-моделът, е планирана за 2020 г. Името на всъдехода се превежда като "чистокръвен", като от компанията твърдят, че той няма да прилича на нито един от съвременните луксозни всъдеходи, като едновременно с това ще може да се похвали със забележителни динамични характеристики.

Като главни съперници на Ferrari Purosangue се посочват Aston Martin DBX, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus и Rolls-Royce Cullinan. Италианският всъдеход е един от общо 15-те модела, които марката ще пусне до 2023 г. Всички те ще бъдат изградени на две нови платформи, които ще разделят гамата на Ferrari.

Ferrari

Едната архитектура ще бъде за суперколи със средно разположение на двигателя - като представеното само преди няколко дни F8 Tributo, например. А върху втората ще се изграждат автомобили от семейството GT с предно или средно разположение на мотора, като в тази група влиза и новият SUV. 

Двете платформи ще използват двигатели V6, V8 и V12, в това число и хибридни агрегати. Трансмисията е автоматична, а задвижването - задно или към четирите колела. Предвидени са различни варианти на пътния просвет и на салона. А името Purosangue ще се използва не само за SUV, но и за останалите SUV-модели, които Ferrari ще покаже през следващите 4 години.

Снимки: Ferrari

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    защо ferrari да не произведе suv джип при положение че порше ауди мерцедес ролс ройс имат джипове защото на автомобилния пазар се купуват повече джипове от леки коли ако ferrari произведе джип suv няма да е лоша идея защото купуват все повече джипове след като произведоха ldmborghini urus започнаха да купуват джипа coupe lamborghini urus
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Айдееее, чакаме и баничарката, и повече бюджетни модели. Въпрос на време е.
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 4 години )
    Не мислех, че ще доживея да видя Ферари СУВ.Тази мода с тези джипове, никога няма да я разбера....
  • #3
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    в руска уазка ли да се возят богатите или в японско американски пикапи за фермеризимата с какво ще ходят в алпите на ски
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    ракета Пейтриът ( преди 4 години )
    Това е все едно да продадеш дъщеря си за компаньонка и да я наречеш Светица. Тези, които изброи, доказват, че за днешния човек от Запад няма светини ("всичко бих направил за пари) и няма принципи (като "аз правя само расови спортни коли и НИЩО друго"). А един мъж без принципи не е мъж, а п..ка. А там където има само п..ки идва някой и ги оправя.. Затова Стара Европа отива към гибел. Няма достойни хора. Вещите имат стойност, а хората - достойнство.Джипка Ferrari...
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Що за глупост, не мога да го разбера . Rolls-Royce Cullinan, Lamborghini Urus, а сега и това ? Що за овце, са хората които искат и купуват такива коли ? Пълна безмислица и комплексарщина е тези марки да правят SUV .