IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saleen с нова концепция за сериите GT4

Състезателният автомобил е базиран на модела S1

Saleen с нова концепция за сериите GT4

Американският производител на спортни коли Saleen представи концептуален състезателен автомобил, който да бъде използван в GT4 сериите.

GT4 Concept, който беше показан в Лас Вегас е базиран на модела S1. Каросерията на състезателния автомобил е изградена от въглеродни влакна, като дифузьорът, спойлерът и предното крило също са от карбон. Що се отнася до аеродинамиката на концепцията, то в предната част са монтирани и активни жалузи. Двигателят е 2,2-литров 4-цилиндров с турбокомпресор, генериращ 450 к.с. и 474 Нм., който вероятно ще се използва и в S1.

Saleen GT4 Concept

Състезателната машина вероятно ще бъде още подобрена преди официалния си дебют на писта. „Разработихме S1, за да бъде напълно годен за основа в различни състезателни програми“, сподели Стийв Салийн, основател и изпълнителен директор на марката. Според Салийн, все още предстои да бъдат завършени допълнителни синхронизации и доработки, като крайните резултати ще станат ясни на пистата.

Предвижда се след завършване на автомобила, той да бъде използван в състезания в САЩ, Европа и Азия. Моделът ще бъде достъпен и за продажба, а вероятната му цена ще бъде от около 225 000 долара.

Снимки: Saleen

 

0 от 500