IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saleen възражда модела S7 срещу 1 милион долара на бройка

Серията Le Mans ще е от едва 7 автомобила

Saleen възражда модела S7 срещу 1 милион долара на бройка

Американският производител на супер автомобили Saleen Automotive ще възроди легендарния си модел S7, чието производство беше прекратено през 2009 г. Производствената серия ще е силно ограничена – едва 7 коли, всяка една от които ще струва по 1 милион долара.

Saleen възражда S7 срещу 1 милион долара на кола

Тази финална версия на S7 получава означението Le Mans Edition и е посветена на състезателните успехи на автомобила в близкото минало. Saleen участва през прекъсване с S7 в различни шампионати от 1996 до 2002 г., в това число в европейските и американските Серии Льо Ман и „24 часа на Льо Ман”.

Моделът S7 се задвижва от 7-литров V8 мотор с мощност 1300 к.с., като двигателят е оборудван с две турбини и работи с 6-степенна механична предавателна кутия, която отвежда мощността към задните колела. Супер автомобилът е изграден върху стоманено шаси, а купето е от композитни материали.

Saleen възражда S7 срещу 1 милион долара на кола

Наскоро Saleen, която вече е под китайски контрол, представи новия си модел S1, който ще е доста по-евтин – 100 000 долара, но и с по-скромни показатели, тъй като се задвижва от 2,5-литров двигател с мощност 457 к.с.

0 от 500