IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия се отказа от въвеждане на ограничения по магистралите

Бундестагът отхвърли законопроекта за лимит от 130 км/ч на всички аутобани

Германия се отказа от въвеждане на ограничения по магистралите

Германският Бундестаг отхвърли законопроект, внесен от партията на Зелените, който предвижда въвеждане на ограничение на скоростта от 130 км/ч на всички магистрали в страната.

Аутобаните в Германия са с дължина от 13 009 км, като на някои от тях има лимит за скорост, но на други няма. Предложението на "зелените" предизвика огромни спорове, защото липсата на ограничение по аутобаните се счита за доказателство за превъзходството на немската автомобилна индустрия. 

Депутатите от партията на Зелените определят това като "безумие", но не успяха да се преборят за промяна. Те са категорични, че отсъствието на ограничение подтиква шофьорите да предприемат необмислени действия, което води до тежки пътно-транспортни произшествия с много жертви.

От Министерството на транспорта на Германия обаче обявиха, че въвеждането на еднакъв лимит на скоростта по магистралите противоречи на здравия разум. В момента лимитът от 130 км/ч важи за около 1/3 от аутобаните в страната, като не се броят временните ограничения на някои отсечки заради ремонти на настилката или лошо време.

0 от 500