IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan срещу Tesla Model S - спорът продължава

Двата електромобила премериха сили в няколко дисциплини (ВИДЕО)

Porsche Taycan срещу Tesla Model S - спорът продължава

Сравненията между двата електромобила Porsche Taycan и Tesla Model S продължават да са основната тема в много автомобилни медии. Поредното от тях се появи в сайта Car Benchmarks, като колите се надпреварваха в ускорение от място до достигане на 250 км/ч.

В случая са противопоставени версиите Porsche Taycan Turbo S и Tesla Model S P100D, които имат по два електромотора. При германския седан обаче има двустепенен редуктор, който се задейства при скорост 80-90 км/ч и позволява на електромобила линейно ускорение до максималната скорост от 260 км/ч. При Tesla редукторът е едностепенен и това оказва влияние върху изхода от този двубой.

Версията Turbo S на Taycan разчита на батерия с капацитет 93,4 кВт/ч, като сумарната мощност на двата електромотора е 761 к.с. и 150 Нм въртящ момент. По паспорт седанът вдига 100 км/ч от място за 2,8 секунди. Мощността на Tesla Model S P100D е 773 к.с. и 967 Нм. Лифтбекът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,6 секунди.

Двата електромобила премериха сили и на 1/4-миля, а също така и при имитация на заобикаляне на препятствие, което се появява на пътя и последвало завръщане в лентата на движение.

Любопитното е и че тук Taycan се справя по-добре от своя конкурент, като изпълнява упражнението успешно при скорост от 97 км/ч, докато Tesla не успява да се прибере в лентата си при 90 км/ч.

Видео: Car Benchmarks

 

0 от 500
  • #20
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    трябва да си най-простото парче още да вярваш на тест правен от германски производител на коли. милиони избиха с дизелгейт и пак не ви увря главата.нека го пуснат на пазара тайджана, да си го купят хора и да го сравнят тогава с Тесла. То така може и прототипа на следващия дъстър да я бие теслата ама кой ще провери истина ли е???
  • #19
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Както и да сучеш и въртиш толкова беше Тесла до първия сравнителен тест..Евтиния сбирщайн си проличи веднага хахахахах
  • #18
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    кви сравнения кви 5 леа - къде сте видяли драг на мокро до сега?!? другия път направо в морето да ги меткат и да гледат коя по-бързо ще потъне. отива при е-трона ная простотия, кой ще даде 200к евра за градска кола с пробег няма и 200-300 км?!?ама иначе биела тесла без лудакрис мод и на мокър асфалт. смешници.
  • #17
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Направиха от Порше по-добър модел на близо двойна цена голямо постижение а скоро ще излезе новата версия на Model S и Тайкана ще трябва да изкарва нова версия над 200К евро с 3 скорости иначе тези сравнения са много добри за електромобилите като цяло и 2та модела са прекрасни
  • #16
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ВАГ ( преди 4 години )
    По добре ваг отколкото Кравар с мозък като орехче
  • #15
    0 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    hohohohо - ама това било вагенското фенче - а аз се чудя как може да има толкова улав човек. ясно. където е алуди е-трон там е и тоя тайджан. на бунището на историята!
  • #14
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Олееее ( преди 4 години )
    251 на борда на Порша а при Тесла скромните 216 хахахахуж конглокенти били агаггагааггСтига ве
  • #13
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Само ( преди 4 години )
    Само ще кажа Тайкан 2,66с до 100Тесла 2,87с до 100.Тайкан 13,53с до 250км/чТесла 22,52 до 250км/чБлизо 10 СЕКУНДИ по бавно то това си е цяла вселена време хаххаха каква конглокенция?????
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ВАГ ( преди 4 години )
    Ми така е мокро е хахаххаах те колите се карат и на мокро,и на сняг и на пясък и тн и тн *** вашата Тесла можела само на сухо...Щом Тайкана пляска 2,66с на мокро смятай на сухо краварче
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    А защо не добавиш ,че прототипа с раздути калници се счупи а???Как да кажеш нали си фенче на краварите и пишеш само за времето....Гръмна Теслата и си я откраха с репатрак хаххахаха