IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как електрическият Volkswagen покори Небесните порти

Вижте рекорда на ID.R в планината Тянмън от кокпита (ВИДЕО)

Как електрическият Volkswagen покори Небесните порти

През септември електрическия прототип Volkswagen ID.R прибави още един рекорд в актива си - пилотът Ромен Дюма се изкачи по серпентината, известна като "Пътя с 99 завоя", на планината Тянмън за 7 мин и 38,585 сек. Това постижение за първи път е фиксирано официално. Тези дни Volkswagen публикува любопитно видео, което показва рекордното постижението, записано от кокпита на модела.

Планината Тянмън е дълбоко свързана с китайската митология. Тя се намира в южната част на страната, като започва от 1519 м височина. На върха се намират "Небесните порти", високи 131,5 м, до които се стига по стълба с 999 стъпала. Volkswagen ID.R стартира от 200 м надморска височина и финишира на 1300 м. Изминатото разстояние е 10,906 км.

Предишният рекорд - 9 мин и 51 сек, принадлежеше на Range Rover Sport SVR, но това не е официален резултат. Все пак именно той беше използван за отправна точка, но сега най-доброто постижение, с което всички ще се съобразяват, е на Volkswagen ID.R.

В конфигурация за рекорда Volkswagen ID. R получи специален аеродинамичен комплект за тяло, но си беше оборудван с двата електромотора с обща мощност от 680 конски сили (650 Нм). Прототипът ускорява от място до 100 км/ч за 2,25 сек, а максималната му скорост е 270 км/ч.

За последната година Volkswagen ID.R постави 3 рекорда на напълно различни като параметри трасета. През лятото на 2018 г. той стана най-бързият автомобил в историята на "Пайкс Пийк", където Дюма подобри постижението на Себастиен Льоб и Peugeot 208 T16 с цели 16 сек. През юни 2019 г. ID.R стана и най-бързият електромобил на "Нюрбургринг", а месец по-късно подобри рекорд за изкачване на хълма на Фестивала на скоростта в Гуудууд.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    При RC количките тези на ток. доминират от десетилетие. Сега при пълнометражните ако искаш скорост (особено на голяма надморска височина, където ДВГ няма въздух) - ток. Ако искаш шум и шоу за публиката - бензин. Е, ще гледат с по една щипка на носа, ама трай бабо за хубост. Шоу да стаа!
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    VW-UD ( преди 4 години )
    Баси и *** видео. Никакво усещане за моторен спорт ! Никаква емоция ! Made by VW !
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Прахосмукачка.