IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg показа как се вдигат 400 км/ч и след това се спира напълно

Какво ли ще стане, ако бъде премахнат ограничителя на Regera RS? (ВИДЕО)

Koenigsegg показа как се вдигат 400 км/ч и след това се спира напълно

Компанията Koenigsegg публикува онборд-видео от рекордното постижението на хиперколата  Regera RS в дисциплината "ускорение до 400 км/ч с последвало пълно спиране".

Рекордът беше поставен преди 3 седмици на пистата за излитане на военното летище Рода в Швеция. Фирменият тест-пилот Сони Персон успя да изпълни упражнението за 31,49 секунди, като подобни с 2 секунди предишното най-добро постижение, което беше дело на друг модел на марката Agera RS.

Онборд-видеото е публикувано, за да се покаже, как се чувства пилотът при ускорение и спиране, а също така, за да може всички да се убедят, че става дума за серийна версия на хиперколата. Единствените разлики от стандартния модел са каркасът за безопасност и четириточковите предпазни колани.

Освен това, от Koenigsegg обявиха още няколко резултата, постигнати от автомобила при поставянето на рекорда: 

0-400 км/ч за 22.82 секунди

0-250 мили в час за 23.64 секунди

400-0 км/ч за 8.67 секунди

250-0 мили в час за 8.84 секунди

Вероятно, това няма да бъде последният опит на Regera RS, която развива мощност от 1500 к.с. Шведите искат да проверят, на какво е способна хиперколата им, тъй като  официално заявената максимална скорост е 410 км/ч, като е поставен електронен ограничител. Какво обаче ще се случи, ако то бъде премахнат, предстои да разберем.

Снимка и видео: Koenigsegg

0 от 500