IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg Regera RS счупи световен рекорд

Засега шведите се надпреварват сами със себе си (ВИДЕО)

Koenigsegg Regera RS счупи световен рекорд

Преди около две години компанията Koenigsegg постави световен рекорд в една доста странна и същевременно трудна дисциплина - ускорение от 0 до 400 км/ч и последвало пълно спиране. Това отне на хиперколата Agera RS 36,44 секунди, като значително подобри постижението на Bugatti Chiron, който под управлението на бившия пилот във Формула 1 - Хуан Пабло Монтоя, записа 41,96 секунди.

Шведите продължиха да нанасят удари на своя своя конкурент и месец по-късно свалиха още 3 секунди от това постижение. По-късно от Bugatti обявиха, че нямат намерение да поставят нови рекорди в тази дисциплина, но хората на Кристиан фон Кьонигсег продължиха да усъвършенстват колата си.

Сега на една от летищата в родината си Швеция тест-пилотът Сони Персон успя да повтори цялото упражнение за 31,49 секунди. В цифри това изглежда така: от 0 до 402 км/ч (250 мили в час) Regera RS успява да ускори за 23,65 секунди, а пълното спиране от тази чудовищна скорост отнема 8,83 секунди.

Засега скандинавците не дават индикации, че ще се опитат да подобрят и рекорда за максимална скорост при сериен автомобил. Наскоро специално подготвено Bugatti Chiron успя да премине границата от 300 мили в час, като вдигна 490,48 км/ч. А след това този автомобил беше пратен в серийно производство, като от него ще бъдат направени 30 бройки.

От Bugatti твърдят, че колата им може да вдигне още повече, но това не е направено от съображения за безопасност. Френската компания вече обяви, че при новата версия на Chiron ограничителят на скоростта ще бъде поставен на 440 км/ч, а собствениците на хиперколата ще бъдат поканени на полигона Ера-Лесинг, където е поставен рекорда. Там те ще могат да карат без ограничител, но под строго наблюдение на пилоти на марката.

Видео: YouTube

 

0 от 500