IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се сглобяват суперавтомобилите Koenigsegg (ВИДЕО)

Уникална 22-минутна разходка из завода на шведската марка в Енгелхолм

Как се сглобяват суперавтомобилите Koenigsegg (ВИДЕО)

Град Енгелхолм, който се намира северозападната част на най-южния шведски лен (най-голямата административно-териториална единица в страната) Сконе, център на едноименната община, едва ли е широко известен по света. С население от около 41 500 души, той не е много популярен сред туристите, но в този град има нещо интересно.

Там, например се произвеждат шведските суперавтомобили Koenigsegg - едни от най-мощните и бързи коли в света. А за тези, които не могат да стигнат до Енгелхолм лично, журналистите от британското издание Top Gear направиха видео обиколка из завода на бранда.

Във фабриката всички гости се посрещат от ярко оранжев Koenigsegg CCXR, но този модел отдавна е заменен от Agera, а сега и от Jesko. Видеото отразява процеса на сглобяване на хиперавтомобила с мощност от 1600 конски сили, който бе подготвян за световния си дебют на автомобилното изложение в Женева през март тази година.

В 22-минутно видео може не само да видите в детайли производствения процес на суперавтомобилите Koenigsegg, но и (за тези, които знаят английски език) да научите много интересни неща от разговора на журналиста от Top Gear Джак Рикс с Кристиан фон Кьонигсег. Компанията планира да произведе 120 бройки от Jesko, които ще бъдат ръчно сглобени в завода в Енгелхолм.

0 от 500