IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви тайни крие бъдещият най-бърз автомобил в света? (ВИДЕО)

Шведски блогъри имаха възможност да се запознаят отблизо с Koenigsegg Jesko

Какви тайни крие бъдещият най-бърз автомобил в света? (ВИДЕО)

Koenigsegg Jesko е най-новата и най-бърза хиперкола на шведския производител. Тя беше представена на автосалона в Женева, като според екипа, която я е разработил, тя ще успее да преодолее скоростната бариера от 300 мили в час (483 км/ч) и така ще стане най-бързият сериен автомобил на планетата.

Няма съмнение, че  Jesko (кръстена е на бащата на основателя и собственик на компанията Koenigsegg - Кристиан фон Кьонигсег) е истинския технологичен шедьовър. А екип от шведски блогъри имаха възможност да се запознае отблизо с хиперколата и дори да заснеме 21-минутно видео, посветена на нея.

Koenigsegg Jesko

Видеото се появи в YouTube-канале DragTimes, след като шведите посещават един от новите дилъри на  Koenigsegg във Флорида (САЩ). Там те прекарват известно време с един от двата вече готови прототипа на шведската кола. Той е направен специално за каране на писта, докато втората машина е оборудвана с всичко необходимо за развиването на 483 км/ч.

Във филма може да се види новата 9-степенна автоматична скоростна кутия, както и задното окачване, което е така проектирано и направено, че автомобилът да остане напълно устойчив при всякакви условия на пътя. Интересното е, че Koenigsegg поставя своето лого на голяма част от детайлите, в това число соленоидите на трансмисията и на малки елементи от окачването.

От видеото става ясно още, че първите бройки от Jesko ще бъдат доставени на клиентите през 2023 г. Планирано е от модела да бъдат произведени 125 бройки, като всички вече са изкупени. Серийното производство ще става в завода на марката в Енгелхолм (Швеция), където се правят всички компоненти на колата, с изключение на гумите.

Снимки и видео: Autoweek

 

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 4 години )
    Има множество отсечки по световните пътни мрежи, които са дълги десетки, понякога и стотици километри без нито един завой.Та не говорим за никакви солени езера, аз най-обикновен асфалт.Друг е въпроса на кой би му стискало да развие такава скорост, колко опасно е за околните, и какво би било наказанието за подобно нещо.
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Естествено че се вдигат бе лаици.То рекордът за скорост е 1227 над скоростта на звука на британския Тръст ССЦ още 1997 именно там та 480 ли няма да вдигнат.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    Гумите са Мишелин те са ясни най-добрите карат с тях друи производители несъществуват!
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 4 години )
    ФВ мълчат като нас.ани както немец мълчи!
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Вдигат се на соленото езеро. Имаше клип на топ гиър америка, който бяха във фабриката. В интервю Кристиян каза, че е много трудно да намериш производител на гуми, който да споделя твоят ентусиазъм и сам подчерта, колко е опасно да се развива подобна скорост, като даде пример с прелитаща птица например.