IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изгледа първият SUV на Genesis

Моделът GV80 ще бъде представен до края на годината

Ето как ще изгледа първият SUV на Genesis

Корейската компания Genesis продължава разработката на своя пъръви всъдеход GV80. Неговата премиера ще се състои до края на годината, като досега се появяха само снимки на покрити с камуфлаж прототипи, както и изображения, създадени от външни дизайнери.

Най-после излязоха и официални снимки на модела. Те бяха публикувани в Instagram от дилърски център на марката в Ню Джърси, като на тях се вижда всъдеход със същата главна оптика и задни светлини като на концептулната версия на автомобила, представена през 2017 г.

Genesis GV80

Според един от шефовете на компанията Genеsis - оперативният директор Ървин Рафал, първо на пазара ще се появи големият всъдеход GV80, който е построен на базата на седана G80, а след това ще излезе и компактният GV70, в чиято основа е платформата на другия седан в гамата на марката - G70.

Премиерата на модела вероятно ще се състои на автосалона в Лос Анджелис през ноеммри. Под капака на всъдехода ще бъде поставен 3,8-литров атмосферен мотор с мощност 316 к.с., 3,3-литров турбо V6 с 370 к.с. или 5,0-литров V8 с 426 к.с. 

Genesis GV80

За основни конкуренти на  GV80 се посочват BMW X5 и Mercedes-Benz GLE.  Всъдеходът ще стъпи първо на американския пазар, докато в Европа ще се появи в края на 2020 г.

Снимки: Instagram

0 от 500