IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една марка се отказва от V8 двигателите

Новият Genesis G80 ще получи максимум V6 мотор

Още една марка се отказва от V8 двигателите

Луксозната марка на Hyundai - Genesis, става поредният производител, който ще се откаже от използването на V8 двигатели за моделите си. Това става ясно от изказване на генералния директор на компанията Манфред Фитцджералд пред изданието Car and Driver.

През тази есен Genesis официално ще представи второто поколение на модела си G80, като той вече няма да бъде луксозна версия на Hyundai Genesis, а напълно различен и нов автомобил. Той ще трябва да покаже еволюцията на фирмения стил на марата, като ще получи нови пропорции и футуристичен дизайн.

Най-големият двигател за втората генерация на Genesis G80 ще бъде V6. Това ще е модернизирана версия на сегашния 3,3-литров V6 агрегат, поставян на KIA Stinger. Неговата максимална мощност е 370 к.с. 

За новия G80 обаче няма да се предлага 5,0-литровия V8 мотор с 413 к.с., който е достъпен за флагмана на луксозния бранд G90. През есента този модел претърпя фейслифт, като запази 8-цилиндровия двигател. Очаква се обаче през 2021 г. моделът G90 също да смени поколенията си и също да се лиши от V8 мотора.

Снимка: Genesis

0 от 500