IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai и Kia ще инвестират 90 млн. долара в Rimac

Хърватите ще помогнат за разработката на два спортни електромобила

Hyundai и Kia ще инвестират 90 млн. долара в Rimac

Хърватският производител на електрически суперавтомобили Rimac ще получи инвестиция от 90 млн. долара от корейските компании Hyundai и Кia.

Главната цел на вложението е засилване на партньорството, както и използването на технологии от Rimac, които да помогнат в създаването на два спортни електрически модела на корейските производители. Автомобилите трябва да бъдат показани още през 2020 г., когато ще стартира производството на втората суперкола на Rimac - моделът C_Two. Към момента е известно, че един от планираните автомобили е електрически Hyundai N, докато вторият най-вероятно ще бъде с водородни горивни клетки.

„Rimac е компания с изключителни възможности в производството на електромобилите, което я прави идеалният партньор на Hyunday", категоричен е изпълнителният директор на Hyundai - Юсин Чън..

Това не е първият подобен опит за сътрудничество с хърватският производител. Преди година атеието Pininfarina подписа договор с Rimac, като електрическата платформа на новият автомобил на италианците - Battista, е създаен именно от основаната през 2009 г. компания. Други значими партньори на Rimac са Porsche и Aston Martin.

0 от 500