IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Tesla измислиха нов вид чистачки

Устройството ще пести енергия и ще помага на автопилота

В Tesla измислиха нов вид чистачки

Компанията Tesla патентова в САЩ нова технология да почистване на предно стъкло. Системата е изобретена от инженери на производителя на електромобили и ще замени досега използвани чистачки.

За почистване на стъклото инженерите на Tesla ще използват електромагнити. Тяхната идея е взаимствана от високоскоростните влакове, които се движат на магнитна възглавница – маглев. Четката буквално зависва над повърхността, като се движи много бързо и незабавно изчиства стъклото от замърсяването. Заради липсата на триене, електрическият мотор на чистачката хаби по-малко енергия.

Използването на тази технологии ще позволи увеличението на пробега на електромобилите. Те ще може да се използва и при машини с двигатели с вътрешно горене, където също ще доведе до икономия на горивото.

Друго важно предимство на новия тип чистачки е, че те ще могат да почиства по-голяма площ от стъклото, както така ще подобрят видимостта както за водача, така и за автопилота или по-точно за системата за полуавтономно движение, която електромобилите на Tesla използват в момента.

Снимка: Tesla

0 от 500