IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW E30 325i получи двигател от Tesla

Кабриолетът от 1992 г. стана адски бърз...и тих, разбира се (ВИДЕО)

BMW E30 325i получи двигател от Tesla

В днешно време BMW 3-Series (E30) е невероятно популярен модел сред феновете на автомобилите. Собствениците му правят различни проекти, базирани на тази кола, но някои са в състояние да се откроят дори сред такова разнообразие. Един от тях е това BMW 325i Cabrio от 1992 г., който получи електромотор от... Tesla!

BMW E30 325i с двигател от Тесла

Автомобилът е създаден от Джон Волк, който отдавна се занимава с производството на проекти по поръчка. Преди няколко години той инсталира под капака на кабриото мощен американски LS V8 двигател. След това обаче започна да се интересува от електрически автомобили и замени V8 с електромотор от Tesla Model S P85. Всичко по автомобила Джон прави в собствения си гараж.

BMW E30 325i с двигател от Тесла

Джон използва два комплекта литиево-йонни батерии от Chevrolet Volt, способни да се зареждат чрез стандартни зарядни устройства. Такава конструкция осигурява 32 кВтч, които са достатъчни автомобилът да измине 160 кв. Към двигателя пък е прикрепен диференциал Quaife ATB, който върти задните колела с джанти Apex ARC-8 и гуми с размер 255/40R17.

Елементите на модернизираното предно окачване са взети от Koni и Ireland Engineering. Фирмата Ninestitch NYC пък поработи върху интериора на кабриолета, като го претапицира с плат, наречен M-Rain. В резултат на всичко автомобилът се оказа много бърз. Като Tesla. И също толкова тих, разбира се. А ако се съди по отзивите в интернет, Джон се е справил наистина великолепно.

0 от 500