IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата електричка на Cupra получи 3 двигателя

Пробегът на кросоувъра Tavascan е 450 километра

Първата електричка на Cupra получи 3 двигателя

Испанската Cupra, която от известно време вече не е подразделение на марката Seat, представи прототип, наречен Tavascan. Първият електрическия кросоувър на производителя е кръстен в чест на ски курорта в Каталония, близо до френската граница. Публичният му дебют се състоя на автомобилното изложение във Франкфурт. В бъдеще испанците, които вече се превърнаха в отделна марка, обещават да представят и производствената му версия.

Cupra Tavascan

Моделът е изграден на новата платформа MEB, която е разработка на Volkswagen изключително за екологично чисти автомобили. Tavascan се задвижва от три електромотора - един на задния мост и два на предния. Общата мощност на автомобила е 306 коня. Кросоувърът може да ускори от място до 100 км/ч за 6,5 сек, а максималният му обявен пробег е 450 километра.

Cupra Tavascan

Прототипът получи голяма радиаторна решетка, прибиращи се дръжки на вратите, светещо лого, ъглови блокове на LED дневните светлини, както и турбинообразни 22-цолови джанти. Два големи дисплея са инсталирани в салона на автомобила, в който преобладава кожа, карбон и алкантара. Дигиталният приборен панел е във формата на монитор с диагонал 12,3 инча, вдясно от който има 13-инчов екран на мултимедийната система.

На автомобилното изложение в Женева през пролетта Cupra представи концептуалния купе кросоувър Formentor. Плъг-ин хибридът е оборудван с бензинов турбо двигател, електромотор, комплект батерии и роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Общата мощност на системата е 250 к.с. Само на ток автомобилът може да измине до 50 километра. Компанията планира да представи още два хибридни модела през следващата година, но всички подробности за тях се пазят в тайна.

Снимки: Cupra

0 от 500