IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-нелепият екземпляр във Франкфурт дойде от Тайван

Кросоувърът на фирмата San Yuan Design смесва различни стилове

Най-нелепият екземпляр във Франкфурт дойде от Тайван

На автосалона във Франкфурт могат да се видят всякакви модели и прототипи на автомобили, като някои от тях изглеждат много странно. Един от тях обаче се отличава с нелепия си външен вид, категорични са повечето представители на медиите, които успяха да видят San Yuan Concept.

Компанията San Yuan Design е от Тайван, като нейната основна продукция за пълномащабни макети на автомобили, създадени със средства за автоматично проектиране/производство (CAD/CAM) и различни прототипи.

San Yuan Concept

"Помагаме на клиентите си да реализират своя дизайн в метал и пластмаса", обясняват накратко идеята си от San Yuan. И допълват, че представеният във Франкфурт кросоувър с две врати е със собствен дизайн - нещо, с което мнозина не са съгласни, тъй като лесно могат да се направят асоциации със стария Nissan Juke или с новата Toyota C-HR.

Интерфейсът в салона с два екрана на свой ред напомня донякъде на MBUX на Mercedes-Benz, а хромираните хоризонталния дефлектори и елементите в цвета на каросерията определено препращат към американските концептуални модели от средата на XX век.

San Yuan Concept

Самата компания San Yuan Design е създадена през 1984 г. в кооперация с фирмата Yamaha. Сред известните проекти на компанията са прототипът Ford Equator от 2005 г. и спортният боди-кид за Suzuki SX4 от 2009 г. По същото време фирмата построи за сънародниците си от Luxgen седана Neora.

Тайванците не разкриват техническите характеристики на автомобила си, но заради близките отношения с Luxgen се предполага, че кросоувърът е получи турбомотор с обем 1,5 литра и автоматична скоростна кутия. Отсъствието на задно окачване, както и фалшивите тръби на ауспуха обаче подсказват, че прототипът не може да се движи, а целта му е само да покаже дизайнерските възможности на фирмата.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Carscoops

0 от 500