IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen загатна и кросоувър на ток

Моделът ID.4 ще излезе на пазара през 2021 г.

Volkswagen загатна и кросоувър на ток

Компанията Volkswagen представи на автосалона във Франкфурт и намеренията си за следващ напълно електрически модел. Германците показаха покрит с камуфлаж кросоувър, който ще излезе на пазара в Европа през 2021 г. под името ID.4.

Серийната версия на автомобила ще бъде продължение на концептуалния модел Crozz, като ще бъде изградена на същата платформа за електромобили MEB, използвана и при хечбека ID.3. Базовият вариант ще получи един електромотор на задната ос, а останалите модификации ще бъдат с по 2 и така кросоувърът ще получи задвижване на четирите колела.

VW ID.4

Подобно схема използваше и концептуалният Crozz, който получи два електромотора. Разположеният на предната ос развива 102 к.с., а този на задната - 203 к.с. Сумарната мощност на прототипа е 305 к.с., като той ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, а максималната му скорост е ограничена на 180 км/ч.

Очаква се габаритите на бъдещия кросоувър да бъдат идентични с тези на концепта - дължина от 4625 мм, широчина - 1891 мм, а височината - 1609 мм. Разстоянието между двете оси е 2773 мм. Серийният ID.4 ще бъде вторият от общо 20 нови модела на ток, които Volkswagen ще предложи до 2025 г.

Снимки: Autonews

0 от 500