IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Volkswagen постави рекорд и на пътя до Небесните порти

Прототипът ID.R подобри постижението на Ranger Rover Sport SVR

Електрическият Volkswagen постави рекорд и на пътя до Небесните порти

Електрическият прототип Volkswagen ID.R прибави още един рекорд в актива си - пилотът Ромен Дюма се изкачи по серпентината, известна като "Пътя с 99 завоя", на планината Тянмън за 7 минути и 38,585 секунди. Това постижение за първи път е фиксирано официално.

Планината Тянмън е дълбоко свързана с китайската митология. Тя се намира в южната част на страната, като започва от 1519 метра височина. На върха се намират "Небесните порти", които са високи 131,5 метра и до които се стига по стълба с 999 стъпала.  Volkswagen ID.R стартира от 200 метра надморска височина и финишира на 1300 метра. Изминатото разстояние е 10,906 км.

Volkswagen

Предишният рекорд - 9 минути и 51 секунди, принадлежеше на Range Rover Sport SVR, но това не е официален резултат. Все пак именно той беще използван за отправна точка, но сега най-доброто постижение, с което всички ще се съобразяват, е на Volkswagen ID.R.

За последната година Volkswagen ID.R постави 3 рекорда на напълно различни като параметри трасета. През лятото на 2018 г. той стана най-бързият автомобил в историята на "Пайкс Пийк", където Дюма подобри постижението на Себастиен Льоб и Peugeot 208 T16 с цели 16 секунди.

През юни 2019 г. ID.R стана и най-бързият електромобил на "Нюрбургринг", а месец по-късно подобри рекорд за изкачване на хълма на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Снимки: Volkswagen

 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГи, обявите са фалшиви! Триколката я нЕма! Обади се и ще разбереш! Самите ФВ обявиха, че колата няма да се продава на частни лица, а ще бъде служебна на фирмата ФВ. Така, че аре по-полека с твоите ВАГенски лъжи, защото си досущт, като тях - ЛЪЖЕЦ. То и дизелгейт няма, нали? Я кажи има или няма дизелгейт? Лъгаха ли за емисиите или не? Лъгаха ли за препродажбите и помпенето на продажби на коли? Изловиха ли ги? А за дублираните ВИН номера? И там ли не са лъгали? Да изброявам ли още?
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А в магазина им Голф с пробег 180 км.Смех пълен са тия.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Каквато лъжа не са искали да кажат и каквато измама не са искали да направят, това не са направили фабриката за лъжите ВАГ! Почнаха пак да облъчват и без това облъчените си безмозъчни фенове. Пак почнаха с измислените рекорди и фантасмагории! Къде им е оная триколка дето толкова рекорди направи и изразходваше гориво уж 0,7/100? Няма я! Покри ха я и не дадоха никой да я тества! Така и с този рекорд! Само те ще си го знаят...
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    респект ! ( преди 4 години )
    каквото не са поискали - това не са направили от VW !респект !
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Кой отвори Небесните порти?ПЕТРЕ!Пак си се напил и си изръсил ключовете!