IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley ще произвежда отново предвоенния Blower

За максимална точност компанията ще разглоби и сканира оригиналния модел

Bentley ще произвежда отново предвоенния Blower

Bentley ще създаде 12 реплики на легендарния си компресорен Blower от 1929 г. Според компанията това е първото продължаващо производство на предвоенен състезателен автомобил.

През 20-те години на миналия век са създадени само 4 броя от Blower. Всички те са били използвани в състезания за издръжливост, включително в „24-те часа на Льо Ман“. Четирите автомобила са запазени и днес и са сред най-ценните Bentley.

Bowler

Дузината нови версии – по една за всяко състезание, в което оригиналните четири автомобила са взели участие някога – ще бъдат идентични със старите, с изключение на дребни детайли за сигурност. Те ще притежават пресована стоманена рама, листови ресьори и 400-милиметрови барабанни спирачки. Двигателят също ще бъде в оригинален вид – четирицилиндров с механичен компресор, обем 4,4 литра и мощност 240 к.с.

Bowler

Отделението за специални поръчки на британската марка, Mulliner, ще разглоби собствения си автомобил с шаси HB 3403, след което ще сканира и каталогизира всяка част. За създаването на 12-те комплекта части ще бъдат използвани стари калъпи и инструменти. Оригиналното Bentley, което и до днес се използва в различни събития, ще бъде върнато в завършен вид. 

Bowler

Според британската компания, ще бъдат нужни около две години за производството на пълната серия от 12 автомобила. Ценитe не са обявени.

Снимки: Bentley

0 от 500