IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-красивите британски класики

От първия Rolls-Royce Phantom до любимата кола на Джеймс Бонд - галерия от тазгодишното BCCM в Санкт Мориц

Ако сте ценители на британските класически автомобили, идеалното място за вас всъщност не е на Острова, а в Щвейцария. Вече 25 години през юли в луксозния курорт Санкт Мориц се провежда The British Classic Car Meeting St. Moritz - може би най-престижното събитие за островни класики. Основано през 1994, от година на година то е все по-популярно.


BCCM 2019 Jaguar
Класически Jaguar E-Type

А през тази строгият регламент за пръв път допусна до участие всякакви британски марки, вместо само селектираните най-престижни имена. Единственото твърдо условие е автомобилите да не са произведени след 1980 година. Допускат се и youngtimers, но само с изрична и специална покана от журито.
Тази година в Санкт Мориц се събраха 92 класики, като се започне от няколко представителя на първия Rolls-Royce Phantom от 20-те години и изумително редкия Aston Martin International LM от 1930, и се приключи с най-популярните имена от Острова като Jaguar E-Type и Aston Martin DB4.

Eто и някои от най-красивите снимки от тазгодишната BCCM:

 

0 от 500