IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Bentley Bentayga вече не се плаши от Калашников

Луксозният кросоувър може да издържи и на взрив от две гранати едновременно

И Bentley Bentayga вече не се плаши от Калашников

Трудно е да си представим, но досега луксозният кросоувър Bentley Bentayga нямаше бронирана версия. Въпреки че потенциалните му собственици се нуждаят от защита не по-малко от тези на BMW X5 или Audi Q7 (баварците вече представиха сериозно бронирана версия на кросоувъра си). Сега обаче специалистите от канадската компания Inkas запълниха тази празнина.

Брониран Bentley Bentayga

Bentley Bentayga беше защитен по стандарта CEN BR6, който съответства на класа VR6 ( каросерията не може да бъде пробита от куршуми с калибър 7,62 мм, изстреляни от автомат АК-47). Това е може би единственото, което се знае за бронята на кросоувъра, освен твърдението на компанията, че тя може да издържи и на взрив от две гранати едновременно.

Брониран Bentley Bentayga

За разлика от други подобни проекти, този път от Inkas не са твърде склонни да навлизат в подробности. Компанията общо взето казва, че е използвала съвременни материали и подсилено окачване. Мощни спирачки, гуми, устойчиви на куршуми, и пожарогасителната система канадците обещават да монтират срещу допълнително заплащане. Цената на базовата версия на кросоувъра е 500 000 долара, което е почти два пъти над "обикновения" Bentayga.

Брониран Bentley Bentayga

Външно, бронираната модификация практически не се различава от стандартния кросоувър. Бронезащитата е скрита под панелите на каросерията. Салонът представлява луксозна, но херметична "кутия", неуязвима за изстрели от картечници и снайперска пушка. Под капака се намира стандартен двигател W12 с мощност от 600 конски сили.

Снимки: Inkas

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    pyper ( преди 4 години )
    Така е като не сте ходили в казарма .
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    pyper ( преди 4 години )
    Абе Веско , какво е рпк 7 ? Може би ръчен противотанков калашников .
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Веско ( преди 4 години )
    Въпроса е да издържи на гранатомет,кой стреля с калашник по коли.така че се губи смисъла на инвестицията.танк не може да се бори срещу рпк 7.....
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И това е на 200 м разстояние, а по колата няма да се стреля от толкова, а от съвсем близо и силата на глокшума ще е още по-голяма и пробивна. Не зная колко дебела трябва да е бронята на тази кола, за да не позволи пребиване от бронебоен патрон. Поне 4см и то от различни материали.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    От обикновен глокшум на АК може и да не може да пробие бронята, но я да вземем бронебоен патрон. Тези с черна боя на върна дето са и да видим. Съмнявам се, че ще го спре. На стрелбището на Сливница редовно стреляхме с такива. Пробваха бронята на леката бронирана техника без проблеми, а какво остава за кола. Мишените бяха заверени за железопътна релса. Та тази река беше цялата в дупки от тези глокшуми. Правете сметка за каква сила става на въпрос. Това е около 2 см дебелина високоякостна стомана.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Нощтния управител ( преди 4 години )
    Абе те като решат да те пратят при Свети Петър едва ли ще се ограничат с АК. По-скоро РПГ и язък за парите!