IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia привлече бившия главен дизайнер на BMW и Infiniti

Карим Хабиб става старши вицепрезидент на корейската компания

Kia привлече бившия главен дизайнер на BMW и Infiniti

В края на август 49-годишният Карим Хабиб напусна Infiniti, където работеше като изпълнителен директор на дизайна от 2017. Тогава от японската компания обявиха, че той си е тръгнал, за да се възползва от нови възможности. А сега става ясно, че Хабиб поема ръководна роля в Kia Motors.

От началото на октомври Хабиб ще бъде старши вицепрезидент на компанията и ще ръководи дизайнерски център в Няманг (Южна Корея). Досега за дизайна на моделите на KIA отговаряше вицепрезидентът Грегори Гийом, а студиото в Няманг се ръководеше от Пиер Льоклер, главен дизайнер на компанията. Той обаче напусна, за да оглави дизайна на Citroen.

Специалното интервю на Карим Хабиб за КОЛЕЛА можете да видите тук.


Habib
Някои от моделите, чийто дизайн е дело на Хабиб: петото поколение на BMW 7-Series (F01/F02), концептът Mercedes F 800 Style, интериорът на петото поколение на BMW 5-Series (E60/E61) и прототипът Infiniti Q Inspiration. 

Именно Хабиб ще отговаря за проектирането на екстериора и интериора на новите модели, както и ще определя дизайнерската стратегия на бранда. Той ще бъде пряко подчинен на Люк Донкерволке - изпълнителен вицепрезидент и главен директор по дизайна на Hyundai Motor Group, в която влизат марките KIA, Hyundai и Genesis.

Карим Хабиб носи със себе си над 20-годишен опит в премиум-брандовете, тъй като преди това работил за BMW, Mercedes-Benz и Infiniti.  Канадецът с ливански корени започва кариерата през 1998 г. в BMW, а през 2007 г. преминава в Daimler, за да оглави едно от студията по дизайн на концерна. През 2011 г. се връща в BMW Group, където се издига до главен дизайнер, за да напусне през 2017 и да отиде в Infiniti.


0 от 500